"There is no ruler who can compare in virtue with a condition of non-rule" -Pau Ching-yen

I trygghetens namn

Kriget i Afghanistan sägs utkämpas för att hjälpa afghanerna och öka vår trygghet. Är det någon som tror vi att vi hjälper afghanerna genom att mörda dem och samla på deras fingrar? Tror vi att det gör oss tryggare?

Om världen inte kan se det omoraliska i att med krigsmakt hålla ett land i evig fattigdom och misär (tvärtom belönar vi sådana insatser med Nobels fredspris) kanske vi av ren självbevarelsedrift kan tänka oss att avsluta ett krig som så uppenbart försätter oss alla i fara?

Det är bara att kolla på några av länkarna i listan över artiklar relaterade till den om de amerikanske sportmördarna i Afghanistan:

Och så vidare. Det blir alldeles väldigt tydligt att vi begår fruktansvärda brott mot afghanerna och att det leder till ökat hat och lättare rekrytering för terroristerna. Tänk dig:

Vårt land ockuperas av en främmande krigsmakt. Vart vi än rör oss ser vi (säg) kinesiska och ryska soldater med vapen och stridsvagnar. De arresterar och kroppsvisiterar godtyckligt och urskiljningsklöst. Har man otur skickas man utomlands till tortyr och fängelse utan chans till rättvis prövning. Det flyger obemannade robotar över oss. Vi vet att de kommer slå ner med stor sprängkraft någonstans, men vi vet inte var. Kanske där vi själva står? Kanske hemma, nära där barnen leker? Med ojämna mellanrum landar bomber i vår närhet. Bomberna och robotarna dödar möjligen “onda” människor, men vi vet att de också dödar barn och andra helt oskyldiga. Några av de dödade och lemlästade är våra vänner. Andra är barn till våra nära och kära. Ibland freakar de ockuperande soldaterna ur och mördar våra landsmän för skojs skull. De bär kroppsdelar från våra landsmän som trofeér. De styrande i dessa ockuperande länder har bildbevis på brotten, men de väljer att sekretessbelägga dem.

Är det inte tänkbart att det bland mödrarna och fäderna till de barn som dödas skulle väckas ett enormt hat mot de ockuperande soldaterna och de länder de kommer ifrån? Är det inte tänkbart att terrorister skulle kunna utnyttja denna sorg och detta hat till att rekrytera kanonmat för allehanda syften? Jag vill påstå att det inte bara är tänkbart, utan också troligt.

Comments on: "I trygghetens namn" (8)

 1. […] This post was mentioned on Twitter by A Jangbrand, Samuel. Samuel said: I trygghetens namn: http://t.co/0WcExS8 […]

 2. Kent Karlsson said:

  Just nu darrar Europa inför hot om nya terroristattacker! Visst verkar det fungera bra att kriga bort terrorismen, eller? Ingen i ansvarig ställning som hört det gamla uttrycket “våld föder våld”!?

 3. http://www.alqaedadoesntexist.com/

  RIKSDAGEN BESTÅR AV ETT GÄNG KRIMINELLA PSYKOPATER.

  BILDERBERGARE OCH NWO STOFILER

 4. Att sitta kvar hemma när terrorister kört in i New Yorks två högsta bygnader och dödat några tusen människor är ju ett perfekt exempel på en stat som skyddar sina medborgares rättigheter. Att Sverige är med i kriget är något bra eftersom vi skulle stå på tur om USA och övriga Europa skulle falla.

  Att kriget missköts av vissa länder, officerare, enskilda soldater etc. är dock beklagligt. Dessa ska givetvis bestraffas men hur kriget sköts är en praktisk fråga och inte en ideologisk.

  • Vi sår på tur… Jag hör att du svalt krigspropagandan med hull och hår. På vilket sätt står vi inte på tur nu? På vilket sätt är vi säkrare idag än när kriget startades?

   Poängen med mitt inlägg var att flytta tillbaks frågan till varför människor blir mottagliga för fundamentalisternas lösningar. Varför flögs de där planen in i WTC? De hade inte gjort det om USA varit ett fredligt land med alla sina trupper hemma på egen mark. Hur kan lösningen vara att göra mer av det som är orsaken från början? Släcker vi bränder med fotogen? Botar vi alkoholism med att dricka starkare sprit?

   Krig missköts alltid. Det ingår i krigets logik. Det är till och med meningen. De som startar krig är sällan de som är rädda. De får stöd av er rädda, men de är det inte själva. De vet däremot att spela på er rädsla för att kunna mata krigsindustrin med en aldrig sinande ström skattepengar. För dessa krig går aldrig att avsluta utan att det blir att “terroristerna vann”. Kriget föder bara mer och mer terrorism och krigsindustrin med dess lakejer i politiken gnuggar sina händer.

   • Givetvis står vi fortfarande på tur men nu är Sverige inte längre ett passivt land som tittar på medans den västerländska kulturen med allt vad den innebär går under.

    Blodet från WTC är på terroristernas händer och inte amerikanernas. Planet flögs in i WTC för att terroristerna hatar den västerländska kulturen. De hatar att människor är fria. Människor ska i deras värld tvingas till underkastelse inför gud och detta kan givetvis inte accepteras.

    Lösningen på våldet från al-Qaeda är givetvis inte mer våld från al-Qaeda. Lösningen är försvarsvåld. Precis som mördaren på hemmaplan bör buras in bör även mördarna på bortaplan buras in och förintas. Om man vill eliminera en kraft inom fysiken så tillsätter man en lika stor motriktad kraft och detta bör även göras mot talibanerna.

    Huruvida jag är rädd eller inte har inte med saken att göra. Kriget tar lång tid men det kan vinnas om man bara lägger manken till. Anledningen till att krigen ännu inte är slut är att pacifister i USA hindrat landet från att gå all-out mot terrorismen.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: