"There is no ruler who can compare in virtue with a condition of non-rule" -Pau Ching-yen

Ondskan i öster

I Kina kan människor bli dömda till långa fängelsestraff för att de kräver mänskliga rättigheter, eller som åtalet mot Liu Xiaobo lyder:

undergräva statens makt

vilket ju oftast är samma sak. Xiaobo dömdes till 11 års fängelse. för att ha varit medförfattare till uppropet Charta 08. Det är inte första gången Liu Xiaobo döms till fängelse av monsterregimen. När diktaturen i Kina massmördat sina unga på Himmelska fridens torg 1989 följde de upp med att fängsla de överlevande ledarna för protesten och Xiaobo var en av dem.

På ledarplats ställer DN idag frågan varför omvärldens, demokratiska, ledare accepterar tyranniet i Kina utan protester. Vår egen statsminister säger sig vara oroad(!) över situationen, men att:

Europa stödjer Kina i sitt arbete

Vad det handlar om är naturligtvis att Fredrik Reinfeldt, liksom Barack Obama och resten av världens ledande politiker, inte bryr sig ett skvatt om mänskliga rättigheter i Kina så länge den kinesiska ekonomin är så viktig. En politikers viktigaste uppgift idag är att använda skattepengar optimalt för att lyckas bli omvald. Tror de inte att vägen till väljarnas röster går via att rakryggade möta de kommunistiska tyrannerna i Kina med det förakt de förtjänar avstår de och gömmer sig bakom uttalanden som är omöjliga att reda ut.

Vad vi små väljare kan göra är att försöka övertyga våra politiker om att vi vill att de representerar oss på ett sätt så vi kan se oss själva i spegeln på morgonen. Samt att hjälpa hjältarna i Kina med att sprida deras krav om rätten till sina liv.

Vi kan inte bygga vårt välstånd och vår frihet på utnyttjandet av de som lever under tyranni i andra länder.

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: