"There is no ruler who can compare in virtue with a condition of non-rule" -Pau Ching-yen

I artikeln Internet blir mindre fritt intervjuar Dagens Nyheter regeringens IT-expert Patrik Fältström som ser problem med att Black Internet dömts att blockera The Pirate Bay. Det är bara att hoppas att regeringen lyssnar på sin expert och ser till att lagstiftningen ses över så att sådan här galenskap inte utövas i svenska domstolar.

Vägverket till verket?

Vägverket till verket?

Fast, med regeringens tidigare visade vilja att ställa sig på de mäktiga mediebolagens sida är det risk att de i stället plockar upp Fältströms tips om att också öppna våra brev och kolla vad vi har i våra bilar:

Han jämför internetoperatören med Vägverket, som knappast är ansvarigt för vad folk har i sina bilar, eller Posten som går fri från ansvar för vad brev och paket innehåller.

När nu Moderaterna övergivit sin strävan efter frihet för medborgarna är dags att Sverige får ett nytt parti som tar frågan på allvar. Tills vidare får man nog rösta på Piratpartiet för att markera.

Mer skrivet om domen: Hallå Alliansen, Vakna! TPB uppe igen, Black Internet saboterat, Hot om vite stänger TPB, Brittisk inspiration, Churchill reused pressrelease, TPB nersläckt, Knuff, Churchill igen, Sabotage, Mer sabotage, Principiella problem

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: