"There is no ruler who can compare in virtue with a condition of non-rule" -Pau Ching-yen

Dagens nyheter och andra media kan glatt vidarebefodra “nyheten” att: Goldman Sachs bedömer att recessionen är över. Det är en av skandalbanken Goldman Sachs “analytiker”, Abby Joseph Cohen, som uttalat sig. Goldman har säkert inget egenintresse av att kabla ut den prognosen. Realtid.se nämner i alla fall att Cohen är känd för just väldigt positiva prognoser.

För att undvika att ge en objektiv bild och ge extra tyngd åt de glada prognoserna tar DN stollen Paul Krugman till hjälp:

Paul Krugman, nobelpristagare i ekonomi, bedömde nyligen det som mest sannolikt att botten har nåtts och att augusti var månaden då vändningen inträffade.

Nobelpristagare i vad? Det finns inget Nobelpris i ekonomi. Skribenten blandar kanske ihop det med Riksbankens pris till minne av Alfred Nobel? Det har Paul Krugman fått. 2008 har jag för mig. Det är ju bekvämt för Riksbanken med en “Nobelpristagare” som stöder deras galna penningpolitik.

För uppfriskande läsning om denna nyhet kan jag rekommendera denna artikel: Master of Puppets (Från den där bloggen som vill slå på våra hjärnor som jag berättade om här om dagen.)

What's on your mind?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: